Hoppa till sidans innehåll

Ett möte tillbaka i tiden och känslan av det perfekta kastet!

18 OKT 2019 12:31
Mötet med Sven Rosengren från Borås SFK blev en resa tillbaka i tiden då kast med spö var lika roligt som idag!
  • Uppdaterad: 18 OKT 2019 12:31

Jag klev in den lokal som för många år sedan var en  syverkstad men som idag är smyckad med gamla minnen av casting, flugkastning och sportfiskehistoria.

Sportfiskehistoria

 

Väl inne mötte jag upp klubben som idag använder lokalen som sin klubbstuga, Borås SFK. I år firar dom 80 års jubileum och kommer fira detta med en stor fest för sina medlemmar.

Jag välkomnades varmt av medlemmarna som denna kväll arrangerar något dom kallar för klubbafton, alla medlemmar blir bjudan till klubbstugan för att äta och dricka gott, samt tala om fina fiskeminnen eller som i mitt fall fick möta Sven Rosengren som tog med mig på en resa tillbaka i tiden, om castingen i Borås och hur man som funktionär hjälpte dom tävlande att spola på ny lina på rullen, klubbmärken på hattarna och fruarna som förde statistik och protokoll. 

Det var fantastiskt roligt att lyssna till Sven och hans berättelser, jag kunde inte låta bli att stanna upp och titta på Sven när han med sitt engagemang talade om hur det var att tävla och utöva kast med spö på den tiden. 

Sven var själv tävlande inom sporten mellan 1958-1963, utöver sitt eget kastande var han med som funktionär och chaufför med tuber på taket körandes mellan dom olika tävlingarna i området. Sven berättar också med ett litet skratt att han först efter 25 år förstod att man faktiskt kan fiska också.

Rullar

Maten serverades, fantastiska maträtten korv med mos. Det kan ju inte bli bättre. Kryddiga korvar med hemmagjort mos, mer avancerat behöver det inte vara. Ett fyrtiotal medlemmar var på plats och framgången till dessa lyckade kvällar berättade ordförande Mikael Alfredsson har att göra med den goda sammanhållningen klubben skapat och viljan hos medlemmarna att hjälpa till och stötta oavsett vad det gäller. 

Alla mina föreningsbesök är unika och alla klubbar har sina utmaningar. Men ovasett utmaningar så är det kast med spö, gemenskap, minnen, känsla av samhörighet och glädje som får dom ideela krafterna att fortsätta kämpa och arbeta för att fler ska kunna bli en del av verksamheten. 

Tack Sven och Borås SFK för kvällen. Och Svens sista ord innan vi skiljdes åt om castingen och flugkastningens framtid var

- Ge inte upp, ge aldrig upp. Detta är fantastiskt roligt! 

Skribent: Sara Tjällden
Epost: Adressen Gömd

Idrottslyftet

 

Städa Sverige

 


 sisu_logga_507bda15ddf2b323a1000017

 

RF

 

icsf_logo_200

 

 

SM-veckan 2013

 

 

Facebook-Icon

Har du en nyhet om casting eller flugkastning? Skriv till This is a mailto link!

Postadress:
Svenska Castingförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996513, +4686996000
E-post: This is a mailto link