Hoppa till sidans innehåll

Världsmästerskapen i Tjeckien, en fantastisk resa!

09 SEP 2019 16:53
Laget före jaget, Sveriges recept till framgång.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2019 16:53

Efter förra årets hemma VM åkte castinglandslaget till Tjeckien för att försvara både guld, silver och brons. Att åka på ett världsmästerskap är alltid nervöst och förväntningarna är såklart höga oavsett hur många gånger man gjort det. I år var det några som ville ta revansch när andra ville försvara sina medaljer från förra året. 

Tjeckien levererade sol och bra vindar på det stora flygfältet där tävling arrangerades. Första grenen fluga precision blev spännande då Gustav gick till final och nu verkligen hade chansen för andra året i rad vinna guldet. Men i en final krävs det att allt stämmer perfekt. Tyvärr blev det för många missar för Gustav och han slutatde på en femteplats, vinnaren och glädjen gick till Japan och Akihiko som gjorde 100 poäng på 1 minut och 17 sekunder. En fantastisk prestation!

I nästa gren haspel arenberg var det dags för Anna karin Söderquist att ta revansch från förra året genom att ta sig till final. Finalen var spännande och A-K gjorde det bra men tyvärr drog dom andra damerna det längsta strået och A-K slutade tillslut på en sjätteplats. Men väldigt imponerande av henne att bibehålla nerverna och prestera så bra som hon gjorde. Det visar att hon är att räkna med i världseliten. 

I fluga längd enhands hoppades Sara på en finalplats, med nytt spö och en bra säsong bakom sig kändes det bra. Men vindarna som nu ökat lite i styrka blev ett litet bekymmer och det var svårt. 49 meter i båda kasten räckte inte till en av dom sex finalplatserna. En sjundeplats i år för Sara men medaljen närmar sig.

Gustav Kransberg fortsatte leverera finalplatser i fler grenar. Men även här stolpe ut och medaljerna får vänta ännu ett år. Gustav stod i final i haspel precision och spinn längd tvåhands. 

Efter en hård kamp under dom sju av nio grenarna var det nu två grenar kvar och äntligen skulle det hårda arbete laget lagt ner ge resultat. Lars Erik Eriksson plockade fram sin rutin och sin vilja att lyckas. I haspel längd enhands kastade han sig till final och väl i finalen blev det en bronspeng på 75,08 meter. Efter alla glädjeskutt och prisutdelning var det snabbt dags för "Larsas" succégren från förra året. Då vann han ett silver i haspel längd tvåhands och nu var det dags igen. Efter grundomgången var det klart, en finalplats till. I finalen blev det spännande. Efter två av tre kasta låg han inte allt för bra till. Allt eller inget var hans enda tanke inför sista kastet. Allt eller inget, allt eller inget upprepades och vilken lycka när pluggen landar på 108, 29 meter. En andra plats med några deltagare kvar. Resultatet stod sig och en medalj till för Sverige. Hurra!

En liten suck av lättnade när medaljerna väl hängde runt halsen om Lars Erik. Alla hade slitit hårt under hela VM. 

Värda att också hyllas för sina prestationer och fram för allt sitt  engagemang är Robert Östlund och Linnea Morild. 

Vi ska inte heller glömma bort att ge damlaget Sara och Linnea en klapp på axeln när dom slutade på en fjärdeplats i lagtävlingen. 

Vi vinner och förlorar som ett lag. Vi stöttar och hjälper varandra. Vi finns för varandra ,vilket gör att chansen för en individuell framgång ökar. 

Sveriges castinglandslag är på väg uppåt och vi visar på många sätt att vi är att räkna med!

Nu väntas det ett Nordiskt Mästerskap på Dragsö Camping i Karlskrona för Sveriges flugkastarlandslag. Välkomna dit för att ta del av fantastiska uppvisningar från Sveriges elit och förhoppningsvis medaljregn.

Resultat Casting VM 2019

 WCH 2019 completed.pdf

Allt gott!

Skribent: Sara Tjällden
Epost: Adressen Gömd

Idrottslyftet

 

Städa Sverige

 


 sisu_logga_507bda15ddf2b323a1000017

 

RF

 

icsf_logo_200

 

 

SM-veckan 2013

 

 

Facebook-Icon

Har du en nyhet om casting eller flugkastning? Skriv till This is a mailto link!

Postadress:
Svenska Castingförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996513, +4686996000
E-post: This is a mailto link