Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATTIAS ROSELL

IdrottOnline, för att fler ska få uppleva känslan av det perfekta kastet!

23 MAR 2020 09:12
Hoppas att alla mår bra och tar hand om varandra, särskilt nu när Coronaviruset sprider sig i samhället och världen. Vi på Svenska Castingförbundet vill i dessa tider fortsätta hålla en positiv anda och ta arbetet med Tillväxt 2025 vidare.
 • Skapad: 23 MAR 2020 09:12

IdrottOnline, idrottens system för registrering och uppföljning

Din förening är medlem i Castingförbundet och Riksidrottsförbundet, vilket innebär en mängd fördelar för medlemmarna och din förening. För att göra det möjligt för alla att nyttja alla dessa fördelar har Regeringen ställt krav på Riksidrottsförbundet att kunna redovisa hur mycket medlemmar Riksidrottsförbundet har och då syftar man på föreningar och individer.

Man vill också veta hur mycket aktiviteter som föreningarna har och syftet med det är att säkerställa att föreningarna via Riksidrottsförbundet får tillräckligt med resurser (pengar) för att bedriva sin verksamhet.

För att din förening, Castingförbundet och Riksidrottsförbundet ska kunna ta del av allt stöd och alla möjligheter från Regeringen i framtiden, är det viktigt att din förening använder IdrottOnline. Därför har styrelsen i Castingförbundet bestämt sig för att på alla möjliga sätt hjälpa din förening att börja använda IdrottOnline.

Extra resurs

För att underlätta för er verksamhet och användandet av idrottens medlems- och aktivitetssystem utökar förbundet sin bemanning med Niclas Kristiansson som fram till sommaren kommer att arbeta med IdrottOnline (idrottens medlems- och aktivitetssystem) med uppdraget att stötta er i föreningarna att lära sig systemet.

Niclas uppdrag är att;

 • Kontakta er i föreningarna för att ge information och support om IdrottOnline
 • Hjälpa er i föreningarna att registrera era medlemmar
 • Berätta och visa hur en LOK stöds rapportering går till

Förbundets föreningsutvecklare Sara Tjälldén kommer fortsätta sitt arbete med att bistå er i föreningar med tips på aktiviteter, planering av aktivitet, bolla idéer eller annat som rör just er verksamhet.  Även Sara kommer att vara behjälplig när det kommer till IdrottOnline.

Vad är IdrottOnline och varför är det bra för er förening?

IdrottOnline är idrottens gemensamma system för verksamhetsstöd. Utvecklat för och av idrotten, och är gratis för alla RF anslutna föreningar.

Några fördelar;

Pengar till föreningen

 • I systemet kan ni enkelt hantera redovisning av LOK-stödet. LOK-stöd är direkta pengar till föreningen. Genom att registrera aktiviteter som ger LOK stöd genererar det pengar direkt till er förening. LOK stödet betalas ut för aktiviteter med barn och unga mellan 7-25 år.
 • En LOK stöds aktivitet är en aktivitet där kast med spö är fokus, det finns en ledare och minst tre deltagare samt pågår i minst 60 minuter. LOK stöd står för lokalt aktivitetsstöd. Det liknar det kommunala aktivitetsstödet som många av er redan känner till, dessa två stöd utesluter inte varandra och ni kan administrera båda via IdrottOnline. 
 • Alla projektstöd som erbjuds föreningar medlemmar i Castingförbundet och RF finns i systemet så att du enkelt kan ansöka om stöd för utvecklingsprojekt.
 • Alla ansökningar om idrottslyftsmedel hanteras i systemet.

Medlemsregister

 • IdrottOnline är ett modernt system för att hantera medlemsregister och att förmedla medlemsinformation.

Hemsida

 • Din förenings hemsida kan läggas upp via IdrottOnline och enkelt hantera information, kommunikation, annonser med mera.

Synkronisering

 • För de föreningar som redan idag arbetar i andra system finns numera möjligheten att synkronisera data genom integration med externa system och IdrottOnline.

God support

 • Supporten som kan hjälpa dig med de flesta problemen som kan uppstå i ett system, snabb återkoppling.

Tillväxt 2025

En framtida viktig parameter för din förening, era medlemmar och Castingförbundet är att alla föreningar registreras i IdrottOnline då det påverkar vilka ekonomiska resurser och stöd ni som förening får och storleken på förbundets framtida ekonomiska stöd från Riksidrottsförbundet.

Castingförbundets ekonomiska stöd är också ett indirekt stöd till dig och din förening som gör det möjligt att med egen personal stötta er verksamhetsutveckling.

För att förbundet ska kunna fortsätta stötta er och säkerställa att din förening får det bidrag och stöd som ni har rätt till, måste alla föreningar börja använda IdrottOnline. Förbundets mål är just det, att alla föreningar inom ett år är aktiva användare av IdrottOnline.

Vi tänker att tillsammans kan vi lösa detta, Sara och Niclas som centrala resurser och du och din förening som villiga att ta del av vårt erbjudande om stöd.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med er och kommer inom kort att ringa dig.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss. 

Ta hand om er!

Sara Tjälldén

This is a mailto link 

Telefon: 073-8308180

 

Niclas Kristiansson

This is a mailto link

Telefon: 070-520 16 94

Skribent: Sara Tjällden
Epost: Adressen Gömd

Idrottslyftet

 

Städa Sverige

 


 sisu_logga_507bda15ddf2b323a1000017

 

RF

 

icsf_logo_200

 

 

SM-veckan 2013

 

 

Facebook-Icon

Har du en nyhet om casting eller flugkastning? Skriv till This is a mailto link!

Postadress:
Svenska Castingförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996513, +4686996000
E-post: This is a mailto link