Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATTIAS ROSELL

Vad är Castingsport?


Castingsporten delas in i två grenar Casting och Flugkastning

Varför ordet Casting?

Begreppet “Casting” härrör, liksom också den sportgren som betecknas på detta sätt, från England och betyder kast i bemärkelsen precisions- och längdkast. Det utförs med modifierade fiskeredskap. Man kastar med kastvikter av plast på 7.5 gram och 18 gram samt konstgjorda flugor.

I Casting kan man i Sverige tävla i totalt nio grenar och kan utföras på gräsplaner och i idrottshallar. I dessa nio grenar kastar men fluga, haspel och spinn både enhands och tvåhands. 

Casting är förutom en tävlingssport också lämplig för fiskaren för att träna teknik framför allt inom haspel och spinn. Det går alldeles utmärkt att komma igång att kasta med den utrustning man har hemma eller som går att köpa i butik. Vill man sedan testa på tävlingsspön så hjälper Castingförbundet gärna till med detta. 

Flugkastning

Tillskillnad från Casting så använder man i dessa grenar helt vanlig fiskeutrustning. I flugkastning kan man tävla i totalt sex grenar. Tävlingarna kan genomföras både på land och i vatten. På vintern tränar man tills tor del inomhus i idrottshallar. 

Likt Casting så är sättet man tränar flugkastning på bra för fiskren som vill förbättra sin teknik som mål att bli mer precisionssäker eller helt enkelt kasta längre. 

Uppdaterad: 29 JUN 2020 09:05 Skribent: Sara Tjällden
Epost: Adressen Gömd

Städa Sverige

 

 

 

icsf_logo_200

 

 

 

Facebook-Icon

 

Har du en nyhet om casting eller flugkastning? Skriv till This is a mailto link!

Postadress:
Svenska Castingförbundet
Kungsvägen 37
595 51 Mjölby

Besöksadress:
Kungsvägen 37
595 51 Mjölby

Kontakt:
Tel: 0708221271
E-post: This is a mailto link.s...